Camino de Santiago

To nie droga jest trudnością... To trudności są drogą...

NOWY! Camino SAnabres

NOWY! Autor: Aneta i Robert | Dodano: 2024-07-09 09:35:46

Ruszamy 5.09.2024r. Bedziemy na bieżąco relacjonować stan oznakowania, noclegów, trasy camino Sanabres. Plecaki zaczynaja się pakować:-) Do zobaczenia na szlaku buen camino!

NOWY! Autor: Jesta | Dodano: 2024-07-10 11:06:24

Trasa jest dobrzez oznakowana - przeszedłem w 2018roku -tez we wrzesniu - miejscami było trochę gorąco . Polecam nocleg w Monasteiro de Oseira - trzeba troche nadłożyc drogi , ale warto .

Buen Camino -Jesta 

NOWY! Autor: Jesta | Dodano: 2024-07-10 11:06:27

Trasa jest dobrzez oznakowana - przeszedłem w 2018roku -tez we wrzesniu - miejscami było trochę gorąco . Polecam nocleg w Monasteiro de Oseira - trzeba troche nadłożyc drogi , ale warto .

Buen Camino -Jesta 

NOWY! Autor: J | Dodano: 2024-07-10 18:29:34

Szedłem tą drogą pod koniec września .To był dobry wybór pogodowo i towarzysko.

Wam też BC 

Jago

NOWY! Autor: Mario P | Dodano: 2024-07-11 12:47:20

Witam,

jestem właśnie po Camino Sanabres, ze startem w Zamorze. Kilka uwag. Pierwsza połowa w Kastylii płaska, po wejściu do Galici górki. Nie ma problem z noclegami w albergach, jedynie w Pueblo de Sanabria brak albergi, miałem nocleg w hostelu. Bywało że w alberdze spało 2-3 pielgrzymów. Warto mieć jakiś zapas żywności, czasami może być problem, ale bez przesady. Nie ma problemów z oznakowaniem. Sanabrese to kamerelane i budżetowe Camino, albergi w większości nowe lub wyremontowane,  municypalne w Kastyli po 5 euro /kuchnia wyposażona/ , w Galici po 10 euro /bez wyposażenia/. Generalnie ....polecam.

Buen Camino...pozdrawiam Mario

NOWY! Autor: Aneta | Dodano: 2024-07-12 12:00:16

Dzięki. Planujemy iśc przez Oseira :-)