Camino de Santiago

To nie droga jest trudnością... To trudności są drogą...

NOWY! Co myslicie o Camino w Listopadzie ??

NOWY! Autor: lessur | Dodano: 2010-08-26 19:13:08

planuje wyruszyc na Camino droga francuzką w listopadzie, jak powinienem sie przygotowac, bo fizycznie niema zadnego problemu, chodzi bardziej o sprzet jaki musze wziac ze soba

NOWY! Autor: Monika | Dodano: 2010-09-03 17:53:12

my idziemy w październiku,

nie bierzemy nic ponad to, co się pojawiło na tutejszych listach forumowiczów,

no, może z jednym wyjątkiem -

cieplejsze śpiworki bierzemy,

na C.del Norte.

dobrej drogi!

NOWY! Autor: Andrzej | Dodano: 2010-09-06 20:39:14

w listopadzie proszę zabrać rękawiczki !!!

NOWY! Autor: marta | Dodano: 2010-09-08 20:54:13

Jedni znajomi mieli w listopadzie w południe 25 stopni, inni walczyli z przymrozkami. 

NOWY! Autor: Kim | Dodano: 2010-09-09 12:36:49

rekawiczki i czapki obowiazkowo i dobra peleryna. Szedlem w pazdzierniku-rano bywaly przymrozki, w poludnie upal, noce bardzo zimne. W gorach padal snieg. Galicja-lało praktycznie cały czas. W Santiago bylem 3 listopada. Każda pora jest dobra, żeby wyruszyc w Droge :). Nie bedzie problemow z noclegami i upalami. 

Buen Camino

NOWY! Autor: Wiesław | Dodano: 2010-09-10 12:33:05

Zamiast czapki dobrym patentem jest buff ale dobrze jest mieć do tego kurtkę z kapturem. Z innych patentów: zamiast rękawiczek na poranny chłód można użyć skarpetek :)

Najlepiej skonsultować pogodę na np: polish.wunderground.com - są tam ładnie podane graficzne wykresy temperatur dla wybranej lokalizacji z lat minionych.

Buen Camino!

NOWY! Autor: Mila | Dodano: 2010-09-18 13:47:03

o! temat dla mnie idealny! też planuję wyruszyc w listopadzie :)

jeszcze bez przygotowań sprzętowych, ale prześledzę forumowe rady.

wahałam się co do pory. bo obawiałam się, że listopad nie będzie dobry, ale skoro są inni chętni, to znaczy, że śmiało mogę ruszac.

powodzenia!!!!

NOWY! Autor: pelegr | Dodano: 2010-09-19 12:35:27

kto był w listopadzie ,jaka była pogoda.Dzięki

NOWY! Autor: wiktor | Dodano: 2010-10-16 15:08:00

..ja szedlem w lutym w sniegu po kolana czasami i jedyne co mialem to kurtka ,sweter czapka i rekawiczki ..nawet nie mialem spiwora...:)