NOWY! Nowe połączenie Madryt - Kraków - Madryt
NOWY! Autor: Artur | Dodano: 2010-08-26 21:26:51
Nie chciałbym reklamować na forum linii lotniczych, ale myślę że dla osób planujących Camino to może być użyteczna informacja: Ryanair uruchamia bezpośrednie połączenie Madryt - Kraków - Madryt od 1 listopada br. Samolot leci z Madrytu o 6.30 rano, przylatuje na 10 do Krakowa. O 10.30 odlot z Krakowa, w Madrycie jest o 14. Teoretycznie, rezerwując z dużym wyprzedzeniem, można nawet za 75 zł dolecieć do Madrytu... - taką znalazłem cenę na 1 grudnia. Czyli być może jest to interesująca oferta dla osób z południa Polski wybierających się w przyszłym roku na Camino. Pozdrawiam!
NOWY! Autor: angel | Dodano: 2010-09-01 21:44:29
Dzięki serdeczne Arturze za myślenie o innych... przydatna wiadomość. pozdrawiam
NOWY! Autor: Artur | Dodano: 2010-09-03 15:35:35
Nie ma za co... To miłe usłyszeć podziękowanie od kogoś o pseudonimie (imieniu?) Angel
Ponieważ własnie zbieram się w drogę na Camino, chciałbym się podzielić tym co moim zdaniem każdy wybierając się na Camino Frances koniecznie powinien wydrukować i mieć ze sobą:
1. AKTUALNA lista albergues w PDF:
www.xacobeo.fr/ZE2.03.aub-PDF_1.pdf pierwsza strona
www.xacobeo.fr/ZE2.03.aub-PDF_2.pdf druga strona
2. Przebieg szlaku (czyli czy się spodziewać podejścia czy zejścia)
www.aucoeurduchemin.org/userfiles/file/PDF/DOCUMENTS/PROFILS/profil_d_etapes_voir.pdf
Oczywiście bardzo przydatny jest również przewodnik Moniki i Pawła Buczkowskich dostępny na stronie głównej w PDFie, za przygotowanie i udostępnienie którego bardzo dziękuję autorom.
To tyle ode mnie, i Buen Camino, do zobaczenia na szlaku !
Artur
NOWY! Autor: angel | Dodano: 2010-09-04 15:07:43
witaj... zainteresowałeś mnie tym, że wyruszasz na camino...jeśli mogę prosić to poproszę Cię o dokładniejsze wiadomości o szlaku francuskim, na który również się wybieram, ale dopiero w czerwcu 2011 (niestety teraz jako nauczyciel mam zajęcie). Głównie chodzi mi o ceny noclegów, bo to się zmienia, sposób dostania się do Roncosvalles, bo od tego miejsca planuję wyruszyć itp. po prostu skorzystam z Twoich doświadczeń. Jeśli będzie to możliwe proszę odezwij się po powrocie ze szlaku - życzę owocnego pielgrzymowania i opieki Aniołów!!! angela z Rydułtów k/ Rybnika
NOWY! Autor: ewa | Dodano: 2010-09-06 10:19:46
Witam Ja mezem wybieramy się trasa francuska we wrzesniu 2011 r.czy moge sie dowiedziec jak najlepiej dojechac albo doleciec do Pamplona lub Logrono.Czy po 600 eur na osobe wystarczy.pozdrawiam
NOWY! Autor: Angel | Dodano: 2010-11-30 21:14:41
Może i za wcześnie, ale już oglądam strony z rezerwacją lotów do Hiszpanii... proszę bardziej zorientowanych - kiedy należy kupić bilety tak żeby było taniej, bo jak na razie takich promocji nie znalazłam... dzięki za podpowiedź, buen camino!
NOWY! Autor: Ania | Dodano: 2010-11-30 21:46:11
Niestety nie ma reguły na to, kiedy najlepiej kupować. Regularnie zaglądaj na strony linii lotniczych i to nie tylko tanich przewoźników typy Ryanair, ale i rejsowych np. LOTu, bo oni potrafią zadziwić ceną. Polecam też strony - wyszukiwarki promocji, np.www.fly4free.pl, www.lataj.pl, www. esky.pl.
Pozdrawiam - Ania
NOWY! Autor: dorota | Dodano: 2010-12-03 15:38:45
http://www.skyscanner.pl/, http://www.momondo.com
Tutaj tez mozna zszukac tanich biletow. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Dorota